Keynotes

DONDERDAG 30 JANUARI
17:45 - 18:30 uur - Keynote Johan Elbers
Johan Elbers: "Vanuit verwondering kijk ik elke dag weer naar de wereld waarin ik leef. Een wereld vol lelijke dingen en hele mooie dingen. Soms ook een ingewikkelde wereld en dan ineens weer een eenvoudige wereld. Maar in ieder geval een wereld die volop in beweging is met een enorme diversiteit aan mensen, bewegingen en denkbeelden. Ik wil jullie graag een kijkje geven in de wereld van mensen met een verstandelijke beperking en dan vooral op het gebied van de inzet van innovaties."
Drie jaar geleden is Johan Elbers binnen zorginstelling 'Groot Schuylenburg' in Apeldoorn begonnen om innovaties in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking te introduceren. Hij is zonder plan begonnen en dat heeft gewerkt. Johan neemt ons mee in dit hele proces, een proces van vallen een opstaan, een proces vol uitdagingen, maar vooral een proces van verbinding en samenwerking.
VRIJDAG 31 JANUARI
9:45 - 10:30 uur  Keynote Digitale transformatie: we digitaliseren wel, maar transformeren we ook echt? - Rik Maes
Wie niet innoveert staat stil en wie stil staat loopt achterop. Maar met de inzet van digitale hulpmiddelen zijn we nog niet aan het innoveren: de grootste blokkade zit in de hoofden van de mensen. Geen digitale transformatie zonder mentale transformatie. In deze presentatie wordt dit thema uitgewerkt, met onder meer een kritische visie op het gebruik van het klantbegrip waar dit allerminst van toepassing is. Maar ook met tips om deze mentale transformatie op gang te brengen.
Rik Maes is hoogleraar informatiemanagement bij de Academy for Information Management. Lees meer over hem op zijn website: www.rikmaes.nl
13:30 - 14:15 uur Keynote Gluren bij de Buren - een presentatie over verandermanagement en gedrag van de 'buren' van Aventus.
We gaan inderdaad 'gluren bij de buren'! Maar over welke buren hebben we het? Monuta? Apenheul? Talens? Centraal Beheer? Belastingdienst? Mis dit verrassende verhaal niet!